Född på nytt

Email: info@wfgministries.org

Swish: 123 269 65 99

World Flaming Gospel Ministries International

OM DU INTE BLIR FÖDD PÅ NYTT 

Amen, amen säger jag dig:

Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.

Joh 3:3

 

En rik man kom till jesus och sade att han verkligen hade gjort sitt bästa, varit god och följt lagen. Men ändå kände han att det var något som saknades för att han skulle få evigt liv och han frågade Jesus vad det var. Jesus svarade honom att människan måste besluta sig för att lämna allt i denna värld och följa Honom, Jesus Kristus.


Detsamma gäller oss alla som lever i denna tid. Vad vi saknar för att ta emot evigt liv är det allra viktigaste, att tro på och följa Jesus. 


Av allt som är sant är döden oundviklig för alla människor. Unga dör, gamla dör, men efter döden tar livet ändå inte slut (Hebr. 9:27). Det har bara just börjat. Det är bara kroppen som dör men anden lever vidare. Var? Slutdestinationen för alla liv kommer bli tydligt: Himlen eller helvetet.


[...] Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön".

Upp. 20:11-15

 

Vad är frälsning?

Att bli räddad från synd, dom och andlig död och komma in i friden och få evigt liv!

Du får ditt namn skrivet i Livets Bok.


Vem behöver frälsning?

Alla behöver frälsning eftersom alla har syndat. Synd är uppror mot Gud och kom in i den här världen genom våra förfäder Adam och Evas olydnad. 

Synd är en destruktiv makt som förstör vår ande, själ ochkropp och skiljer oss från Gud. 

Du behöver frälsning eftersom den allra yttersta konsekvensen av synd är evig död. (Rom 3:23, 6:23)

 

Hur blir man frälst? 

Genom att tro på Jesus Kristus. Han kom för att återlösa mänskligheten från synd. Jesus upprättade allt som gått förlorat av våra förfäder. Han själv tog din skuld  synd på Golgata kors när Han dog i ditt ställe och uppstod från döden så att du kan ha evigt liv med Gud. Jesus älskar dig och vill att du idag ska ta emot det offer Han gav i ditt ställe. (Joh 3:16, Joh 10:10, Luk 19:10)


 

  1. Tro i ditt hjärta att Jesus kom för att frälsa dig. 
  2. Omvänd dig från dina synder och sluta göra dem. Ta emot Hans förlåtelse. 
  3. Ta emot Jesus som Herre i ditt liv. (Rom 10:9-13)
  4. Ge hela ditt liv och all du är till Honom, nu! 

 


Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig. 

Upp. 3:20

 

Ta emot Jesus och be denna bön: Tack Jesus för att du gav ditt liv för mig på korset. Jag tar nu emot dig som min Herre och Frälsare. Förlåt mig och befria mig från mina synder och ta full kontroll över mitt liv från och med nu. I Jesu namn jag ber. Amen. 


Vad händer nu?

Gratulerar! Du har nu blivit frälst och har tagit de första stegen i Guds rike. 

Du är hjärtligt välkommen att fira gudstjänst igemenskap med oss. Vi sjunger lovsånger, undervisar i Guds Ord (Bibeln) och ber. Det är en plats där du kan växa och lära känna din Herre Jesus Kristus djupare.



Kontakta oss om du vill veta mer eller har några frågor. 

Copyright @ All Rights Reserved